Vertical baffle ceiling contributes to the geometric character of the Luxembourg library

0

After moving several times in the 220 years of its existence, the Luxembourg National Library has finally found a permanent home. The architects BOLLES + WILSON designed an ultra-modern and architecturally impressive building that was erected on the famous Kirchberg plateau northeast of the capital of the Grand Duchy.

Both the exterior and interior of this structure are a visual delight. While the outside has large, red-colored exposed concrete elements, the open, geometric character of the building extends across the three floors inside. For the foyer and reading areas, durlum worked with the interior design company Apleona to create a suitable ceiling solution.

The angular design of the National Library is permeated by a dynamic visual tension that fits perfectly with the straight lines of the vertical lamellar ceiling POLYLAM by durlum. Powder-coated in white, this linear design ceiling blends in perfectly with the modern and warmly inviting ambience. These baffles, which are built in different lengths, are also backed with fabric in order to significantly improve the interior acoustics.

The project of the National Library in Luxembourg, completed in October 2019, has the vertical POLYLAM baffle system from durlum made of 0.6 mm thick galvanized sheet steel, lengths from 1000 mm to 3500 mm, width 30 mm, height 150 mm, powder-coated in RAL 9010, perforated in L6 and backed with fabric (approx. 17,000 lm).


Source link

Share.

About Author

Leave A Reply