Norm Architects, home renovation in Suffolk

0

Norm Architects’ Pavilion House in Suffolk aims for a transparent design with large windows that blur the lines between inside and outside. The house consists of two main bodies – one of which was already in place – accompanied by an old barn with technical installations.

The new building, over 30 meters long, rests on a dark basalt platform; The steel support structure was reduced to a minimum in order to be able to create a ribbon window. The cladding of local larch harmonises the two wings of the house, connected by an L-shaped room with wings and work area.

The living room is in direct dialogue with the fields that surround the house thanks to the floor-to-ceiling windows. (Ph. Jonas Bjerre-Poulsen)

The old, more closed building was used as a sleeping area, while the contemporary part is an open space with living room, dining area and kitchenette. The rooms are separated by a curtain, which on the one hand creates a niche for the stove and on the other hand serves as a support for the worktop and kitchen furniture. The neutral color palette and all-white walls help emphasize the views of the green meadows and fields that surround the home. The former agricultural infrastructure, originally more than five thousand square meters, has been adapted accordingly and transformed into the “green heart” of the house. Inside are systems to store the energy generated by the panels on the roof and drums to collect and reuse rainwater.

The kitchen with snack bar and dining table. (Ph. Jonas Bjerre-Poulsen)

Abitare © All rights reserved
Share.

About Author

Comments are closed.