narrow copper box leads guests in kyoto hotel through the alleged design office

0

strong first impression

At the end of this long and narrow copper box at the entrance of the ‘hotel tou nishinotoin kyoto’, a green courtyard awaits you. inserted by Let’s assume a design office a strong first impression of his latest hospitality project in Kyoto, the box immerses the guests in a calm experience and leads them away from the hustle and bustle of the city into the light-flooded, calm interior. the courtyard that runs through the middle of the building is designed as a “place of light”, while soft shadows on the continuous walls of the lobby give an idea of ​​the depth of the room. dark tones underline the contrast between light and darkness in the communal areas, while large pieces of stone bring fragments of the garden landscape that the hotel.all pictures by kenta hasegawa

A QUIET AND QUIET HOTEL IN KYOTO

‘hotel tou nishinotoin kyoto’ is located in a quiet area with many Buddhist altar shops, just outside the tourist-crowded city center. the design office strives for a quiet space in which the guests can feel the depth of the history and culture of kyoto. “What was important in this project was the creation of certain senses such as human vision, anticipation and imagination”, explains the Japanese architecture firm.

The hotel is permeated by elements of traditional Japanese culture, such as the dry landscape garden or the tea ceremony, combined with minimalist shapes and a dark color palette. the light that comes in through the opening to the central courtyard is scattered through the wooden slats on the windows of the restaurant and lobby, which adds to the depth. narrow copper box leads the guests into the quiet kyoto hotel through the alleged design office

the guest rooms are planned in such a way that they emphasize both horizontal and vertical dimensions at a low level. this is achieved by narrowing the room elements, creating small elevations in tatami mats and beds and using the japanese lifestyle of taking off shoes and relaxing on the floor. Because the hotel is in a residential area, guests are not bathed in soft lighting from the window, which is installed between the shoji (the window made of translucent leaves) and the grand piano. In this way, the opening itself turns into a lantern, casting shadows on the grille and the shoji.

narrow copper box leads the guests into the quiet kyoto hotel through the alleged design office
at the end of the long and narrow copper box there is a green courtyard

narrow copper box leads the guests into the quiet kyoto hotel through the alleged design office
the copper-clad entrance leaves a strong first impression


Source link

Share.

About Author

Leave A Reply