HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

0

The Bangkok-based architecture firm HAS design and research has reinterpreted the unique Anhui stone forest with fragmented pillars arranged in circular motions in the Inner a furniture museum in Hefei, China.

Called Casa de Zanotta, the 300 square meter museum, is used as an amuseum, gallery and a showroom enriched with light, shade and natural tones, inviting the visitor into a tranquil environment.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

A unique stone forest museum space

Designed for the famous Italian furniture brand Zanotta, Casa de Zanotta is the first Zanotta furniture museum in China.

Founded by Aurelio Zanotta in 1954, Zanotta has pursued a unique yet luxurious and elegant design tone, and the brand is brimming with creativity and artistic leadership.

The space itself harmoniously brings art, design and products together, while the fluidity of the space sparks discovery within.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The exterior of the Casa de Zanotta. Image © Schran Image

On the other hand, the exterior of the building looks like a castle, which gives no indication of the function of the space.

The museum is located in the central area of ​​Hefei, Anhui Province, the project site is surrounded by residential and office buildings, parking lots and extensive traffic arteries.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The outwardly extending oval implies a unique interior space

While linear walls in front of the facade form a secret garden on either side, a rounded inner wall protrudes within a rigid geometry. This porosity movement is a harbinger of what awaits the visitor inside.

“If you look back over the past 20 years, Hefei has been trying to become a metropolis like Shanghai or Shenzhen,” he said HAT design and research.

“The high-density concrete city is built on the premise of creating a functionally oriented urban texture, but is gradually running counter to its unique local topography and setting,” the studio added.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The ovals create a skylight and a shadow. Image © Schran Image

The existing project site contains four large pillars, each one meter wide.

Based on the studio’s analysis, these functional columns not only affected circulation, but also obstructed the visual axis of the space.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The room conveys a sense of ritual

To create a group of fragmented pillar pieces arranged in circular positions, the studio draws inspiration from the unique Stone Forest in Anhui.

The architects retained the existing large pillars on the site and “deformed” them to fit the existing pillar size to create a large expanse of Anhui Stone Forest.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

Natural interior

Thanks to the deformed columns, visitors have the feeling of walking through the forest. The design creates natural paths, corridors and exhibition areas in a special layout.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

Uneven stone wall texture

“During the day, nearly a hundred stone forests combine with sunlight at different angles of inclination, allowing visitors to experience a natural space in a high-density concrete city,” the office added.

“At night, pleasant seasonal winds blow through the gaps in the Stone Forest, allowing visitors to experience the peaceful and ritualistic atmosphere after work.”

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The room creates half light and half shadow

The well-designed walking tour also becomes the focal point of the museum, according to the studio.

The uneven joints created by the stone forest pillars in the entrance corridor create impressive light and shadow effects.

The non-directional foyer follows the sloping stone forest and leads visitors to the skylight library and the multifunctional event space.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

sky library

In the general layout, the studio created three circular volumes that extend outward to not only bring more natural light to the interior, but also to blur the line between indoors and outdoors for the architecture.

“The design implies the integration of an artificial stone forest and natural light to repair the city’s natural texture through architectural space and seasonal landscape,” the office continued.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The room looks like a stone forest

The studio believes that Casa de Zanotta will be a perfect interpretation of a multifunctional space.

The museum challenges the traditional typologies of furniture showrooms, combining functions with micro-libraries, art exhibitions, public events and designer salons.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

A skylight creates a timeless space

“The result of the project is similar to Anhui’s unique stone forest,” according to the studio.

Offering an open respite to the high-density concrete jungle, the museum offers visitors a place to cultivate their soul through the transformation of natural elements.

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

A tube that is spaced into the sky and into the light

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

Indoor and outdoor spaces surrounded by seasonal gardens

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The pillared room creates a spatial feeling of lightness

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The view of the gallery from the exhibition

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The space that connects man and nature

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

Meditation in the natural toilet

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The gallery and the curved meeting room

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

A hundred stone forest walls

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The skylight in the multifunctional event room

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

The floating wall and linear seasonal forest

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

site plan

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

geometry plan

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

ground floor plan

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

section

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

Axonometric drawing

HAS Design und Forschung reinterprets Steinwald with fragment columns in the furniture museum

bar chart

Facts about the project

Project name: Casa de Zanotta

Architects: HAT design and research

Year of completion: 2022

gross building area (m2/ ft2): 300 m2

Project location: Hefei, China

Program: Museum, gallery, exhibition space

Lead Architects: Jenchieh Hung, Kulthida Songkittipakdee

Design team: Jenchieh Hung, Kulthida Songkittipakdee, Atithan Pongpitak, and Muze Ouyang

Lightning Theme: Jenna Tsailin Liu

Lighting technology: Visual Feast (VF)

Furniture: Zanotta

landscape consultant: Weili Yang

construction Advisor: Zaiwei song

furniture Advisor: JP concept

Constructor: Hefei Botuo Decoration Technique Co.,Ltd.

Client: Simple casa

Picture above © Schran Image.

All images © Shengliang Su unless otherwise noted.

All drawings © HAS Design and Research.

> about HAS design and research

built
HAT design and research
museum

Share.

About Author

Comments are closed.